Monday, 10 September 2012

Seronok dgn Cetaphil..!

Happy Monday...! happy working day...! semalam my peyut meragam.. 2 3 kali buat hal.. makan pedas sangat kot... macam2 ko sumbat, itu ini... selagi boleh sumbat ko sumbat kan? telan jugak... huh..! hari pon ada lagi open house, environment division...  rabu ni i punya department pulak.. themenya purple... hoh! aku takde baju kaler purple yg baru.. sorry, memang aku takkan beli baju... suka hati la nak pakai baju apa pon...  saya dah tawar hati.. apa tuh?

sekarang, i nak share 1 cleanser nih kat u ollss...  2 3 bulan lepas kan i ada datang satu alergic pada kulit... gatal sangat...! ( ceritanya ada kat sini.. kalo rajin, sila klik ) ------> ( Jumpa Dr ...) pastu disebabkan aku gatal2, tetibe naik kat muka aku.. sampai kat kat klinik tu, dr. suruh aku jumpa specialist.. maybe kesan ubat yg aku makan sebab gatal2 hingga naik ke muka kot...!  jadi, kesan dia bintik2 merah pada pipi sebelah kanan je... peliks.! aarrgggh, mula risau.

one day tu, i jumpa dermatologist...  dia suggetkan i guna cleanser nie..macam takot2 jugak nak pakai. sebab botol dia macam pelik. macam2 la ko yea. haha!  Cetaphil namanya...! sejenis cecair yg agak pekat... sedikit jernih. dan langsung tidak berbuih... tidak berbau.  then ada appoinment, lagi dan lagi. 3rd appoinment tu aku tak pegi pon.. follow up untuk tengok macam mana kan? 


Cetaphil sangat bagus untuk kulit. menghilangkan jerawat...! muka jadi bersih... lembut dan lembap... muka aku tak de sangat jerawat.. cuma banyak white head dan kesan parut sebab hobi aku dulu suka picit2 jerawat. geramss...! sekarang parut aku mula nipis.. dan nak masuk botol ketiga dah nie... i dapat free selagi i berkhidmat kat company nie.. hahaha! ( medical & hospitalization di sponsor )  tapi aku tak sure kat pharmacy berapa rm... tunggu la aku nak try jugak pegi jenguk2 kat Watson tuh.


ni la kaler botol sebenarnya.. yg kat atas tu kasi gempak je.. muahaha! try nak share ayat2 kat belakang botol tu. tak dapat. coz camera cikai. yg latest i pegi ambik jumaat lepas.. kebetulan kak maziah opismates aku nak singgah DEMC ambik ubat anak dia. aku singgah la ambik nie..    dia banyak jenis kot spt normal skin. oily skin... tapi dr. noraziah tu kasi aku yg normal skin. so, aku stay sampai sekarang.


Pengalaman sebab tak pakai cetaphil... balik raya kat hari tu.. aku memang terlupa nak bawak cetaphil aku nie.. aku pon dgn ambik sesuka hati cleanser adik aku... safi tak silap.. pakai 2 hari terus naik merah2... dan2 aku pegi cari pokok jambu batu, ambik pucuk dia.. zaman dulu2, mana ade cleanser2 nie.. pucuk jambu batu jugak ko cekau..! best sangat... buat scrub ala-ala kampung... tapi kat sini ko kena bercucuk tanam la dulu ye dok?

so, try la Cetaphil nie.. sure puas hati...! alamak..! tak de gambar muka sendiri laa.. sebab roomate aku belum balik... kalo tak boleh mintak tolong dia pegang kamera jap... muahahaha!


saya tag orang2 di bawah... cer clicks kalo nak tahu apa diorang kata about Cetaphil.

Bazilala

Hezrina

Mia Danja

p/s : selamat mencuba...!


hhhh

hhhh