Monday, 19 December 2011

Kota Keriangan

tak habis-habis dgn Kota Keriangan aku erk? hmmm... sebab aku tak de beria-ria sgt nak masuk kt fb, ade kot sekeping dua je.. hari nie nak cakap mood ok ker tak?? tak ok kot... sebab macam sedih semacam, macam nak balik kampung aje... pagi tadi aku call family aku kat kampung, mak aku buat nasi kerabu hari nie.. nyum3.. sedapnya..! nak balik! nak balik! nak balik! aku tak suka dok sini sebab makanan dia tak best! alasan??? aku tak nak berperi peribahasa noks! hmmm... rindukan mereka... tapi rezeki aku masih disini okeh! pujuk diri sendiri..

jom layan.. tak moo eh sedih2... nanti muka tak cantik! tak berseri! monyok semacam jer! hidup mesti ceria, selesai kan masalah satu persatu ye! raya cina nie aku nak balik kampung jumpa kawan2 aku... hmmm.. tak sabar kot! sebulan lebih lagi.. he2.. kerja macam biasa you! tenang fikiran, jangan emo-emo erk saliza! akan ok ajer... ape yg aku merepek pun tak tau..

meroyan ah dok upload pictha kt blog..! muahaha...


kami baru sampai, susah payahnya cari parking! huhh! tapi jangan risau tak berpeluh, tak ape. siap bukak tingkap keta lagi sebab nak rasa sejuk kabus disitu. ha2. nie buat2 senyum ke hapo nie eh! ke sesi memujuk eh! oh lupe!


macam kat oberseas tak? tak pon! excited ko... kalo pergi dgn kwn2 kat sini. memang syoookkkk wooooouuu... nantilah satu hari nanti aku nak ajak kawan2 aku.


hahahaha... makciknya yg lebih excited! ntah budak2 mane yg aku culik tak tau! segan jugak kan aku nie yg pempuan besau nak naik benda nie sensorang, tapi masa yg bujang nie la kita naik! kalu dah kalau dah kawen, lain pulak citenya yea! naik dgn anak la pulak! husband tolong ambik gambar kami jer.. hehehe... kejam! tapi aku dah inform bapak budak nie aku nak naik sekali.. he2...


oooh! tengah kayuh bot la plak..! mak iah masa nak tunggu benda nie bukan main lama lagi... kalo kabus tebal and hujan tak boleh main tau yang outdoor punya game.. masa mula2 tu memang kabus tebal, lepas tu dah redha sikit! skrg nie musim hujan kan... tapi yg tak ok tu muka aku tu... tak boleh tipu2 yea..! DSLR nie memang tak tipu muka macam mane sekalipun... melainkan ko edit pictha2 tuh... makeup pun dah tak boleh nak cover, cepat hilang.. salahkan bedak Miyami plak.!ha2... teringin nak buat rawatan laser...??? tunggu yea tak lama lagi... too much!


hahahahaha!!! semua benda yg aku main nie aku tak tau nama ape... ha2... aku panggil naik gajah berputar jer! si dia geleng kepala tengok aku naik benda nie... tak mencabar langung! dia nak naik roller coster, aku taknak! dan tak akan! boleh gugur jantung ooooo! ha3.. tapi lame2 tengok macam best je. takpe, dia cakap dia bagi chance kat aku kali nie.. semua yg main semua mainan aku nak... celebrate besday la katakan... your birthday girl!


haaa... macam kat Kota London tak>>? tak pon! macam2 pose kot kat semua tempat, tapi melampau la kan bila beratus2 nak upload kat blog! tapi memang melampau kalu setiap kali aku keluar macam nie 300-400 jugak la aku snap! pictha aku sorang je tau. muahaha.. penah kat Langkawi bulan 5 hari tu, aku pergi dgn family angkatku a.k.a family boyfrendku?? hehe.! 4000 kali snap kot! sesampai habis la yg memory card tu! memory full? haaa, ambik ko!


time nie lak kami tengah tunggu nak naik buaian yg paling besar, ape lagi update status and BBM la.. he2. tapi saya ok2 jer! dalam hati masa tu tengah cuak!


haaaa... ini lah buaian gergasi itu! memang aku cuak giler! tapi takde la sampai menjerit, aku pejam celik pejam celik je! hahaaaa... yg menjerit tu ada yg disengajakan kot! saya teka saja, tapi bila tengok budak2 kecik naik.. ok jer! lepas turun tu ade ke orang ambik pectha kita macam nie, tapi tak silap rm35. hmmm takpe lah, kita ambik pitcha org ye yg tengah tunggu turn nak naik... boleh tgk muka yg cuak mase tgh hayun tu.. guguguguuuuppp!


relaxxsss! ok. semuanya dah selamat, snap sekejap! hemohemohemo... mcm kucing Ninja Boyz daa.
xoxoxooxoxoxooxxoxo..


arrgghhh! lapo plak... tapi bab makan kat sana tak payah cakap, agak mahal sikit! 2 kali ganda, tapi dah lapo makan je lah, makan jangan berkira! ayat sorang mamat nih... tapi tak la kot fastfood, macam mekdi kepci tuh! makan mee kari panas2 memang syok! situ sejuk kan... dan bebola muffin ke ape, tak tau nama, boleh ker?


snap jep! asal melentik semacam je... maaf ya dah tak tahu nak posing macam mane bila dgn asyik dok gila lens sensorang... muahaha...


nie ape kes nih.. macam nak tumbang je, kan aku dah cakap dah tak tau macam mane nak posing lagi... buat la ape2 pose pun janji canteekk! banyak lago kot bgame aku tak dapat main, bayor rm 50 je utk dewasa,ko main lah game ape nak main, tapi yg outdoor punya je tau! indoor lain.. bosan tak entry aku ni?


tengok muka macam ceria2 je kan, dlm hati? hnya tuhan je tau, tapi budak kecik lagi suka aku tengok... kasut aku sampai basah tau, sebab dia pakai sandal je, takot tercabut dan terpelanting kang terkena plak org2 kt sekeliling tu? nak kena saman? aku yg pakai kasut ni pun aku bukak.. sebab tak confident! lagipun kasut ni flat, takot jugak la kan...


berbalik kepada tempat parking, dah senja pun! jom balik! cantik sangat sunset dia okeh! teruja saya... dan saya suka tempat ini..


entry paling panjang agaknya selama ini... he3.. jom balik!

p/s : mood tak berapa heppy sebab ada yg peliks kat dunia ini.

No comments:

hhhh

hhhh