Wednesday, 28 December 2011

A Famosa - Limited

selamat siang u ollsss! harap2 ceria selalu. hidup ni indah kalo kita nikmati betul2... he2. yeker! nak2 akhir tahun nie kan.. terlalu banyak suka duka yg tak dapat diluahkan dgn kata2... hanya boleh disimpan di hati dan tak mampu menceritakan kepada orang lain. pagi nie aku rasa agak lemah sikit. sebab malam tadi dah tido terlalu lama. pukul 8.30 aku dah lelapkan mata. aku sms dia 1 je, yg dia reply pun aku baca pagi tadi...

hari ni memang nak update pasal pegi Melaka isnin lepas. pegi sana tak plan langsung pun. adik bf aku memang belajar kt sana, jiran sebelah umah aku pun... adik kawan sebaya dgn aku. tak sempat plak nk jumpa budak tu.. sebab kan student2 cuti sem, so segala mak nenek barang terpaksa la punggah memunggah barang kan! tension pakcik tu! kalo esok kena keja memang aku akan balik hari sebelumnya... tapi kami memang dah plan nak keluar awal, aku kn stay umah kak long aku... rindu amni.. tetibe??

dlm pukul 12tghr tu mamat ni sms, siap2 la nak pegi melaka. hahhh? syok sikit je...! sebab aku nak setelkan banyak hal. tapi terpaksa ikot mamat ni sebab kesian plak kt dia nanti balik drive sorang2 je, kalo balik dah sah2 sampai malam... agak 2 jam lebih jugak la kan perjalanan tu... aku bukan ape, nak setelkan broadband maxis aku yg lembab macam siput sedut tu! sejak dua menjak nie asyik slow je, dah 2 3 minggu mcm nie.. rupanya2 kena upgrade kan die punya GB tu, pakai plan baru la apa la.. poning! nak beli no baru celcom lagi, kali nie aku nak pakai bill. nak tukar no baru maxis lagi, nak beli jam tangan lagi. semua tak dapat sebab gara2 pegi melaka tu..

tunggu je sabtu ahad nie, ooo yeaahhh! isnin ni cuti lagi, cuti tahun baru....! tak plan lagi nak pegi mane2... sebab dia nak tinggalkan saya! dgn kelam kabutnya aku kemas barang2, sebab terus balik ke shah alam nanti...semuanya aku tak edit, ada je adobe photoshop CS5 yg laapy baru tu, tapi tengah2 belajar lagikkk! just letak watermark je.


make-up sendiri-sendiri aje, tak nak lah nampak pucat lesi je, nak keluar pun tak confident... tapi si dia suka natural beauty aku. ahaksszz! tapi yg paling best nak sampai baru make-up... sebab aku tengah sakit sekarang nie, period pain! first day plak tu..


memang kami pegi kt Kota A Famosa je, sebab hari dah hampir malam.. pukul 6 baru sampai sini. nak cari parking satu hal, jalan kt melaka nie bukan besar mane pun! sempit je, ko saliza jangan nak bandingkan dgn jalan shah alam erk yg ade 3 4 lorong~~~~ muahaha!


dia dah cakap jgn bawak ape2, melainkan BB je, sbb dia boleh nampak aku rimas? ada ke patot! aku yg bawak kot, ok aku letak beg silang aku tu. tapi aku tetap nak bawak beg DSLR dia. sebab aku tak boleh jalan dgn tangan kosong, mesti nak pegang benda jgk!


tahan sakit ke ape ni??? hehehe! tak de la reti nak lilit2 shawl nie, pashmina ker?? aku memang rajin membeli tapi bila bab memakai pakai hentam je... malu kt adik2, oleh tunjuk ajar kt akak yg tak berapa nak reti nih??? muahahaha. kesian ko..!


my personal photographer ni sebenarnya tak sihat, sebab penat sangat! tapi dia sentiasa berkhidmat yg terbaik utk saya! terima kasih awak! pichta nie aku nak buat page header lah, dah lama blog aku ni tak de header.. he3. suker sangat! sayang awak ketat-ketat! boleh???


aku tak tahu la berapa puluh tahun dah bangunan nih... waktu belajar sejarah dulu.. ingat je! tu maknanya masa cikgu mengajar jangan cuba pasang niat mcm belajar hanya utk lulus exam je, bukan utk tuntut ilmu sampai mati. Awak tak layak tinggal di Malaysia ok Siti Saliza. sebab sejarah melayu boleh lupe..


sila abaikan lengan yg berparut itu. itu gara-gara nak cepat iron baju pada minggu lepas. sakit gakk ooohh! tapi tak nangis erk... cuma jerit sikit je.. muahaha... tapi dah sapu minyak gamat yg bakal bapak mertua saya yg bagi... hehe. gedik ko! tampo kang.kalu photoshoot sorang-sorang nie, aku dah tak reti nak posing macam mane lagi. kalo reramai dgn kawan-kawan lain cerita... ah! lantak lah dok macam mane pun. si dia plak bukan jenis suka suruh aku posing situ sini, muncong mulut2 ker.. hahaha.. kadang2 boleh malu dgn diri sendiri. yeker?


alamak parut di muka! orang ramai giler kot kt sekeliling ni... aku boleh selamba je dgn macam-macam gaya... muka bukan cantik pun nak jadi model. hehe.. tapi waktu saya sekolah rendah memang penah bercita-cita nak jadi pramugari dan peragawati... over betul makcik nih!


lalalalala... akhirnya turn aku plak yg snap kt sini. jangan ingat senang ok.. ikot turn, kalo ramai-ramai tu. mak aih! yg 2 3 kali snap tu xpe lah.. yg jenis berkali-kali nih, tension kot! tapi kita kan rakyat malaysia... harus senyum antara satu sama lain, baru lah tengah queue tu sejuk hati.


bila dah 2 3 jam pakai pashmina ni, mcm ni jadinya. selekeh tol! muka yg memang buruk dipandang, macam budak2 yg tak dapat makanan. huh! tengah tunggu MamaRoti. lapor! Starbucks memang feveret aku... setiap bulan je, wajib. tapi aku suka yg Chocolate Chips only. Rm 16.95. large yerk!


dah malam sebenarnya pun, tapi flash dia mcm sportlight. tak tau nk posing mcm mane dk dlm gelap neh! bila tengok terang benderang.muahaha! gilo ko.. dah siap pun beli purse Vincci! nanti kita update yea... at Dataran Pahlawan. sebab sesuai utk perempuan masa kini..hahaha!


pitcha nie sebenarnya memang kena rotate eh??? aku tak sure la.. boleh? hahaha.. tapi aku tengok macam dah ok je, dah siap letak watermark tuh! tak de maknanya saya akan buat lagi... boleh rabun dok hadap pc lama2... bukan ke kerja ko hadap pc eh??? ok, jom balik. jumpa lagi... tunggu ada duit banyak sikit! makin pokai kalo asik jejalan je nih!

balik malam tu, makan jugak ikan bakar kt Bangi>>>>>. aku sempat tido kt meja makan. tapi teratak ikan bakar itu duduk bersila dan macam partition tuh! so private and confidential la sikit kan... kalo cakap-cakap boleh aje dengar.

No comments:

hhhh

hhhh