Wednesday, 7 September 2011

My Blackberry Bold II...

hati riang gembira... tapi xde la riang jugak sebab duit melayang begitu aje... aku dah lame dk mimpi2kan BB nie.... hehehe... dulu nak beli tak mampu... tapi sekarang pun bukan mampu, tapi hati  nie nak sangat2... so, aku beli yea... dalam seminggu jugak la aku dok bising2 kt die yg aku nak BB nie.. yg original tapi murah... hahaha... bajet aku dalam rm 600 je memula... die cakap yg secondhand or Ricon... hahhh??? mane nak cekau duit nie kan...!!! aku pun fikir2... tak moo 2hand, tak moo ricon... aku nk yg AP... BB pun ade banyak2 jenis gak... korang jangan la mudah tertipu kalo beli yg murah tu... aku penah survey 2 bulan lepas, tak silap kat jalan chow kit... BB Bold I harga rm 350 jer... mak aiihhh! terkejut aku... giler murah....!!! tapi aku x percaya dengan semua tu... aku macam nampak tak ori, aku pegang pun macam ringan semacam jer....!!! keypad die pun macam goyang2.. hahaha... 

sah2 tak ori... die lah tolong survey2 kan.. rupenya ricon... aku tak tahu lah spelling macam mane kan... orang panggil ricon jer... so, aku buat spelling aku sendiri... ada 1 jenis lagi.. tapi aku lupe namanya... tu die tg bagitahu laa... yg aku tahu handhone aku nie jenis AP dan original dan smartphones...!!! ade jugak BB yg bukan smartphones....??? huhhhh! pening aku bile dengar die cakap... dan aku tak tahu lah statement aku nie betul ker tak... aku pun tak tahu pasal gadget2 nie... tak dan nk melayan eh...!!! benda yg ade kt aku sekarang pun tak terkejar... nak kejar benda lain...??? tidak kot... dengan kepala otak aku yg penuh nie... penuh dengan ilmu yea... hihihi... minah perasan...!!!


nie kotaknya ok...! aku beli BB nie dengan harga dot dot dot... campur semua sekali... Rm800++ ok... semua campur... termasuk memory card... tapi memory card aku beli asing... harga semua sekali yg aku cakap tadi ok... termasuk casing aku aku yg pink kaler itu.... suker3... nie pun kira murah.. letih mulut aku dok pujuk apek itu kt PERTAMA KL.. hahaha... biasanya rm900.00 tau.. so korang kena bajet rm1K utk beli menda nih...!!! aku beli nie hari jumaat 26 Aug 2011... dengan die, kawan aku yg datang dari JB.. aisyah dan ayu... diorang nak sh0pping kat jalan TAR... so aku beli BB aku dulu... 


tarrraaaa...cantik tak awak??? malam tadi aku kuar dating baru aku dapat... aku bagi die pegang 2 hari lepas aku balik kampung.... sebab nk install software lagi, nak cari casing baru lagi... macam2... kalu tengok aku macam tukar housing baru kan...? sebenarnya tak... aku tutup kaler silver yg ade kt tepi BB nie... so aku berani lah sikit nak pegang.. nie tak adik laki aku nk pegang pun aku marah2.. aku sendiri pegang pun aku takot... hahahaha... menggelabah punya ayat... muahahaha... semua cukup yea die bagi... !!!


haaaa.. ini casing yang lame ok... bukan lame maksudnye buruk... kan aku cakap semua die ade tadi... termasuk casing jugakkkk.. tapi casing macam nie aku tak suka.. nak pickup call or nak mesej kena tarik.... dok tarik masuk tarik masuk... rosak BB aku... aku nie dah la jenis ganas sikit... hahaha... tapi bile dh ade casing baru tu my pink tu dah tak boleh la yg hitam tu... besau ok...!! so aku simpan lah buat kenangan... kot nak beli BB sebijik lagi....!! mimpi lah yea... kalu aku nk pun aku nk iPhone... setakat nie tu jer gadGet yg canggih manggih yg aku nak...!!! dalam hati bukan suka sangat pun iPhone sebab susah giler nak mesej!!! lagi1 bila tangan satu lagi buat kerja lain... contoh masa driving..!!! driving??? muahaha... kalu aku nie bOOs takpe lak... semua orang buat kerja... tapi macam tak nak jer beli lagi yg mahal2, nak simpan duit utk jinjang pelamin yea.. muahahaha.... 


olololololololololololo... cian dekat bb aku yg satu lg nie ye.. hehehe... aku pakai 2 no sekarang nie... ramai kawan2 aku kt kampung tu pakai celcom... tapi aku suka pakai maxis... since aku ade hp zaman tok kaduk lagi ok...!!! muahahahahaha.... 

No comments:

hhhh

hhhh