Tuesday, 5 July 2011

Just Simple Itinerary XPDC - Kinabalu III on 06/07/2011 to 09/07/2011

hmmm.... sekarang ni mood kinabalu sekarang... hehe... bestnye... tak sabar2 plak.! ada ker kawan aku cakap tak payah kejer...! gilo ko hapo...?/? nak peginya malam neh kan... baju sume aku dah packing, cume tak masuk kn dalam bag  jer.. hmmm... jaket tadi aku hantar dobi kejap.. maklum lah baru beli... tak sempat nak membasuhnya... bukan pemalas ok! baju yg tebal gitu... kkalu aku basuh. tak nyompatnya kering... tak pasal2 bawak baju basah...

petang semalam last fitness test kt tasik shah alam... mula2 jogging dulu2 kan.. sakit sangat kt bahagian  perut neh!  pastu lame2 ok.. semalam lagi ok! macam best plak jogging... macam nak jogging jer... ringan badan beb!!! diorng bagi glove semalam yg kalis air... baju trip.. semua orang pakai baju sama... mula2 aje...  mintak2 lah kering baju kat umah tu.. cuaca nampak macam ok ajer!!! 

pagi tadi dah call mak ayah kat kampung... ayah aku kirim kan baju batik..???  hehehe... kopak lah si anak ini...! muahahaha.... so aku citer sume2 lah kan... pergi 18 org. 4 si gadis dan 14 lelaki... dan cerita lain2.. kami naik Firefly... tapi ada 2 org naek AirAsia...  honeymoon nanti naik MAS yea... muahaha... sabar2...   aku kan nak pegi klinik jap lagi, nak pegi ambik obat-obatan... first aid dah bawak... tapi untuk orang special macam aku nie kan... ada lah obatnya... tak moo cite panjang2.. sebab nak setelkan kerja sebelum bercuti.. almaklumlah, nak pegi tawan gunung kinabalu yg kelima tertinggi di Asia Tenggara... tetapi  dari segi persempadanan geografi plak, gunung Kinabalu merupakan adalah yang tertinggi di Asia Tenggara. ape2 lah kan... konpiusss aku... kalo salah jangan tanya aku! heeee... 




jom!!! 


Rabu (06/07/2011)


nak bangun pukul bape nih??? mesti ngantok!!! nak mandi pun sejuk....


04.00 am : Berkumpul di WHB
04.30 am : WHB (Shah Alam) to KLIA/LCCT 
06.40 am : KLIA/LCCT to Kota Kinabalu  
09.15 am : Tiba di Kota Kinabalu 
09.30 am : Sarapan pagi 
10.30 am : Free & Easy
01.00 pm : Makan tengah hari di Kota Kinabalu 
02.00 pm : Kota Kinabalu to Kundasang 
03.00 pm : Check in hotel di Kinabalu Park 
03.30 pm : Free & Easy 
06.00 pm : Makan malam  


**** kuar jalan kejap, tapi kena tido awal.. sebab pagi2 dah nak gerak... 

Khamis (07/07/2011)

 07.00 am : Sarapan pagi
 08.00 am : Kinabalu Park to Timpohon Gate 
 08.30 am : Pendaftaran & Sesi Taklimat di Timpohon Gate 
 09.00 am : Timpohon Gate to Laban Rata 
 01.00 pm : Tiba di Laban Rata (check in di rest house) 
 01.30 pm : Makan tengah hari  
 02.30 pm : Free & Easy 
 06.00 pm : Makan malam  


*** ada aktiviti malam... hehehe...

Jumaat (08/07/2011)

 01.00 am : Early supper at Laban Rata 
 02.00 am : Laban Rata to summit Mount Kinabalu 
 05.00 am : Tiba di puncak Gunung Kinabalu 
 06.00 am : Summit Mount Kinabalu to Laban Rata 
 09.00 am : Tiba di Laban Rata (sarapan & check out) 
 10.00 am : Laban Rata to Timpohon Gate 
 02.00 pm : Tiba di Timpohon Gate (terima sijil) 
 02.30 pm : Makan tengah hari 
 03.30 pm : Timpohon Gate to Kota Kinabalu 
 05.30 pm : Tiba di Kota Kinabalu (check in hotel ) 
 06.00 pm : Makan malam 
 07.00 pm : Free & Easy  


**** bukan aku yg buat jadual nih! 

Sabtu (09/07/2011)

 07.00 am : Sarapan pagi 
 08.00 am : Kota Kinabalu to Pulau Manukan 
 09.00 am : Pendaftaran & Sesi Taklimat di Pulau Manukan 
 09.30 am : Aktiviti snorkeling 
 12.30 pm : Pulau Manukan to Kota Kinabalu 
 01.00 pm : Makan tengah hari 
 02.00 pm : Check out hotel di Kota Kinabalu 
 03.00 pm Free & Easy 
 07.20 pm Kota Kinabalu to KLIA/LCCT 
 09.45 pm Tiba di KLIA/LCCT 
 10.00 pm KLIA/LCCT to WHB (Shah Alam) 
 11.00 pm Tiba di WHB (Shah Alam)  


ralat :  aku nak suruh mamat nih jemput aku malam tukat KLIA , sebab aku nak tido kt umah kak long aku kat cheras.. maybe die dah bersalin dan kemungkinan juga kak long aku kan ceasarean.. 2 3 hari lagi... dah la pagi ahad tu, aku nak pergi kenduri kt wangsa maju lagi.... nak pegi florist festival at putrajaya lagi... demand betul saya ni kan??? hehehe....  

No comments:

hhhh

hhhh